Waarom rust er een taboe op tweedehands babyspullen?

Waarom rust er een taboe op tweedehands babyspullen
Je bent zwanger en tweedehands babyspullen kopen wil je misschien wel, maar je hebt toch ook zo je bezwaren. Of misschien nog wel meer: je bent bang voor wat anderen ervan vinden! Toch is circulair inkopen juist iets om trots op te zijn! En zeker geen reden om je voor te schamen. Een geboortelijst en duurzaam leven gaan heel goed samen!

Wat is er tegen tweedehands spullen?
Gebruikte artikelen kopen wordt wel steeds vaker gedaan, wat zeker te danken is aan het besef dat groeiende is over de toestand van ons milieu. Artikelen die nog goed zijn gooien we gelukkig niet meer zomaar weg. We brengen ze naar de kringloopwinkel, verkopen het via internet of geven het weg aan vrienden of een goed doel. Maar andersom ligt er nog altijd een taboe. Veel mensen kiezen toch nog altijd liever voor nieuwe babyspullen omdat:
• Het een vies idee is dat een ander het al gebruikt heeft
• Het vast niet zo mooi meer is
• Straks de kwaliteit niet meer deugt
• Het net is alsof ik geen geld voor mijn baby over heb
• Het zo armoedig klinkt

Niets is minder waar
Toch zijn dit allemaal redenen die je kunt vergeten. Koop je bij een professioneel bedrijf, zoals Culla, dan zijn de artikelen uiteraard goed nagekeken. De 2dehands babyartikelen zien er prachtig uit, zijn van een goede kwaliteit en vanzelfsprekend zijn ze schoon. En wat betreft het geld: dat je minder betaalt wil niet zeggen dat je niks over hebt voor je kindje. Kiezen voor duurzaamheid is juist goed voor je zoon of dochter!

Circulair koopgedrag: goed voor het milieu!
Goed doen voor de wereld, is goed doen voor je baby! Bij circulariteit ga je uit van het principe dat wat je van de aarde neemt, dat je dit ook teruggeeft. Zo kan de aarde blijven bestaan. En dat is toch wat je je nazaten wilt geven: een prachtige aarde waar zij op mogen en kunnen leven. Door hergebruik van producten ga je de afvalberg tegen, heb je minder CO2 uitstoot door verminderde productie en ook het waterverbruik is hierdoor minder. Allemaal zaken die het milieu ten goede komen.

Waar koop je 2dehands babyspullen?
Natuurlijk kan je zo via een marktplaats op internet of op een rommelmarkt spullen kopen. Alleen weet je dan inderdaad niets over de kwaliteit en de hygiëne van het product. Kopen bij een professional, die zich hier met hart en ziel voor inzet, geeft die zekerheid wel. Ben je zwanger en wil je duurzaam inkopen doen voor de babykamer, babykleertjes en dergelijke? Kies dan voor Culla. Je kunt ook je familie en vrienden duidelijk maken dat dit is wat je wilt en een geboortelijst bij Culla opstellen. Meer inspiratie over deze spulletjes en Culla vind je bij ons Instagramaccount.