Waarom zou je een tweedehands geboortelijst nemen?

Waarom zou je een tweedehands geboortelijst nemen?
Een geboortelijst laat jouw wensen zien welke je nog hebt voor de baby op komst. De lijst zorgt ervoor dat mensen precies weten wat jullie nog nodig hebben én dat ze kopen wat jullie zelf mooi vinden. Nu kan je de keuze maken om hierbij nadrukkelijk uit te gaan van tweedehands spulletjes. Waarom zou je dit doen en wat levert dit dan op?


Duurzame start
Jouw kindje is de wereldburger van morgen. Je wilt dat ook jouw zoontje of dochtertje nog kan genieten van deze mooie wereld. Duurzaam leven is daarbij de perfecte manier om nu al voor je kind te zorgen. Ook nu je nog zwanger bent! Door te kiezen voor gebruikte artikelen voor je kleintje kies je heel bewust voor minder belasting voor het milieu. Nog een voordeel bij het hanteren van deze lijst: je krijgt niet tien keer hetzelfde shirtje of alles in 1 maatje. Ook dat is veel duurzamer, want zo blijft er niks ongebruikt in je kast liggen!

Een baby groeit snel
Juist voor babyartikelen is het kiezen voor gebruikte spulletjes een heel goed alternatief. Die kleine wereldburgertjes groeien namelijk razendsnel en voor je het weet zitten ze alweer in een grotere maat kleding of zijn ze de wieg alweer uitgegroeid. Kleertjes, maar ook meubeltjes voor de kleine, verdienen gewoon een tweede (of derde) leven. Naast kleding of bijvoorbeeld een ledikantje, kan je ook denken aan wandelwagens, autostoeltjes of een kinderstoel. En dan hebben we het nog niet eens over leuk babyspeelgoed gehad.

Minder duur biedt mooier design!
Ik hoor je al denken wat daarmee bedoeld wordt. Al eerder gebruikte spullen zijn goedkoper en door de korte gebruikstijd bij baby’s zijn ze ook nog altijd heel mooi. Dus kan je op zoek gaan naar een mooi design die je anders misschien niet zou kunnen (of willen) betalen! Dubbelop winst dus eigenlijk. Kijk maar eens bij Culla. Dan zie je meteen dat je prachtige merkartikelen kunt kopen die toch al gebruikt zijn.

Geboortelijst maken
Enthousiast geworden? Dan rijst er vast de vraag hoe je jouw familie en vrienden duidelijk kan maken dat je graag duurzaam wil leven en bewust kiest voor tweedehands spulletjes. Dat is niet zo moeilijk. Maak een lijst aan bij Culla! Wie iets kiest van jouw geboortelijst kiest daarmee dus automatisch voor een tweedehands artikel. En precies dat wat jij mooi vindt. Zo kan je zowel voor het milieu zorgen én de mooiste artikelen voor je zoontje of dochtertje krijgen. Culla biedt hierin veel support. Familie en vrienden kunnen al voor jullie shoppen nu je nog zwanger bent of doen dit om een kraamcadeau te geven. Wil je meer inspiratie opdoen? Kijk dan maar eens op ons Instagramaccount